Pro-opleidingen


Divemaster

Duiken is je hobby en je bent zo enthousiast dat je graag anderen wilt helpen tijdens hun opleidingen. Je duikt regelmatig en het lijkt je leuk om anderen te begeleiden en te gidsen. Je hebt interesse in alles wat met duiken te maken heeft. Je bent gebrevetteerd Rescue Diver en wilt verder. Dan is de Divemasteropleiding iets voor jou. De opleiding  duurt twee tot vijf maanden afhankelijk van je eigen inzet. De theorielessen brengen je op hetzelfde kennis niveau als van een instructeur. Tijdens de vele zwembadlessen leer je alle zwembadvaardigheden op demonstratieniveau uit te voeren. Daarnaast loop je stage als assistent tijdens opleidingen, gids je tijdens buitenlandse reizen of tijdens duikactiviteiten in Nederland. Je zult terugkijken op een leerzame opleiding vol praktijkopdrachten.

Assistent Instructeur

Als PADI Assistent Instructeur zijn je bevoegdheden uitgebreider dan die van een Divemaster. In de Assistent Instructeur cursus leer je de eerste stappen van het zelf les geven. Dit zowel in het zwembad als ook in de theorielessen. Tijdens de cursus leer je hoe je lessen voorbereid, hoe je les geeft in het zwembad, theorielokaal en in het buitenwater en hoe je met problemen omgaat. In de praktijk zul je assisteren tijdens de PADI cursussen en delen daarvan zelfstandig uitvoeren.
De Assistent Instructeur opleiding is een gecombineerde opleiding die uit theorielessen, zwembadlessen en buitenwaterduiken bestaat. Tijdens de cursus besteden we met name aandacht aan didactiek. Je kunt duiken, weet er alles van, maar hoe breng je deze kennis nu op de meest effici?nte manier over op cursisten? We leren je hoe je een theoriepresentatie geeft, hoe een juiste briefing en de-briefing gegeven moet worden (voor zowel het zwembad als het buitenwater). Het spreekt voor zich dat je duikvaardigheden perfect zijn en dat je de duiktheorie uit Divemaster opleiding beheerst.